Българин от вътрешността на страната е заловен на Дунав мост с три мастърбокса и половина нелегално пренасяни цигари, скрити в специален тайник, които уж били предназначени за младоженци в Германия.
Засечката станала на 25 май привечер. Пред митническия пункт се явил микробус с транзитни номера и нервен шофьор. Автомобилът бил пратен на проверка със скенер, който показал, че под задните седалки има кутии цигари. Малко по-късно от пода на буса са извадени 1800 кутии „Марлборо“, „Давидов“, „Ротманс“, „Парламент“, „ЛМ“ и „Ронсон“ с български бандерол. 
24-годишният младеж с буса признал, че сам е изработил тайника, защото отивал на сватба на свой роднина в Германия и решил това да е неговият подарък за младоженците.
Пет часа по-късно на Дунав мост е разкрит друг опит за контрабанда. В 1 часа след полунощ на 26 май в микробус на влизане в страната са открити 29 кашона с 6245 стари мобилни телефона, 444 зарядни устройства и 100 слушалки за тях. 40-годишният водач на буса от Варна нямал разрешение за търговия с техниката, а само документи за транспортирането й, затова телефоните са задържани в митницата.