Още един автомобил с русенска регистрация ще остане следващите десетина дни с лепенката „Стоп. Обектът е запечатан от НАП“, съобщиха от офиса на приходната агенция в Русе. Стартът на проверката е поставен с предварителна информация на инспекторите от Главна дирекция „Фискален контрол“, които започват да наблюдават не само дейността на автомобилите на транспортната фирма, но и нейната активност в рекламния й сайт за набиране на клиенти до летище в Букурещ. Първо прави впечатление, че тя използва таксиметров лиценз, но за превоза обявява твърда цена от 70 лв. Екипът на НАП отново влиза в ролята на „тайни клиенти“ и си резервира пътуването предварително, а малко преди потеглянето от Русе заплаща целия курс, но не получава никакъв отчетен документ - нито фискален бон, нито фактура, нито билет.
Със съдействието на експерти от ДАИ автомобилът е спрян на ГКПП Дунав мост и е съставен протокол за извършена проверка, а в последствие и акт за неиздаване на фискален бон след приетото плащане. Традиционно нарушителите обжалват заповедта за запечатване на търговския обект, но съдът отново потвърждава санкцията на инспекторите за фискален контрол. Автомобилът е спрян от движение на осигурен от фирмата паркинг.
Транспортните превозвачи в Русе продължават да губят надхитрянето с НАП за извършването на нерегламентирани превози на хора в страната и чужбина, въпреки оповестената преди 2 месеца кампания на агенцията за засилен контрол върху тях. И това ще продължи, защото много граждани оказват съдействие на приходните служители за установяване на такива нарушения, казаха от НАП-Русе.