Делегация от румъно-китайската компания "Holde International SRL" и Федерацията на работодателите от текстилната и кожарската индустрия в Румъния се срещна с представители на бизнеса в Русе. Инициативата бе на Българо-румънска палата, а поводът - предстоящото търговско изложение HOLDE TEXTIL 2019, което ще се проведе между 31 май и 2 юни в централния павилион на Ромекспо в Букурещ. Форумът се организира за първи път и на него ще се срещнат шивашки фирми и производители на материали за тази индустрия - тъкани, аксесоари, декорации, опаковки. 
Предстоящото изложение HOLDE TEXTIL е първата фаза от трансконтиненталния проект с финансиране от китайското правителство по инициативата "16+1". Втората фаза е предстоящото изграждане на постоянен шоурум в район Илфов в Румъния с мостри за шивашката индустрия, а третата е създаването на хъб в Свободна зона - Гюргево, където ще се складират количества от материалите, необходими за фирмите-производители в Румъния и България. Крайната цел на мащабния проект е оптимизиране на веригата за доставки на материали и по-добра предвидимост на производствения процес. 
Директорът на "Свободна зона Русе" ЕАД Димитър Недялков покани делегацията да се запознае и с конкурентните условия за изграждане на материалния склад на територията на България. В разговора, в който участваха представители на текстилния бранш от Русе, стана ясно, че и местните производители срещат същите трудности и биха се възползвали от предложението, отправено им от "Holde International SRL". 
На предстоящото изложение българските фирми ще имат възможност да представят мостри на продукцията си в рамките на специално създадена секция за страната ни. Българо-румънска палата ще съдейства за връзка с организаторите. Посещението на компаниите е безплатно, като е необходима предварителна регистрация.