"Благодаря ви, че след дълго време за първи път се събудих спокоен. Оставих зад гърба си тежки месеци. Днес денят е прекрасен!", каза президентът на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов. 
Според него класирането на отбора не бива да е повод за удовлетворение, но добави, че след драматичното развитие на сезона крайният резултат e добър. 
Хубавата новина e, че веднага след победата срещу "Септември" дошло телефонно обаждане от немската компания, проявила преди време интерес към инвестиции в "Дунав". Разговорът продължил час и половина. Представители на компанията ще пристигнат идната седмица в Русе. В крайна сметка една от техните основни претенции - отборът да остане в Първа лига, вече е изпълнена.
"Разминаванията ни с тях на този етап са нулеви", подчерта клубният шеф. 
"Благодаря на всички, които ни подкрепяха. Сега е моментът да се замислим за бъдещето. Нашият проект не би бил устойчив без помощта на общината и на Русе като цяло. Не говоря само за финанси", каза д-р Симеонов.
Той коментира, че 10 футболисти са с изтичащи договори. Предварителни разговори с тях не са водени, тъй като се е изчаквало да се види накъде ще поеме отборът. Треньорският щаб ще преценява тепърва на кои хора ще може да се разчита през новия сезон.
Първите разговори с евентуално ново попълнение били водени вчера сутринта, намекна д-р Симеонов. 
Той се пошегува с халфа Свилен Щерев, автор на два гола в мача срещу "Септември", чиято еуфория бе поохладена с червен картон за груб фаул в 80-а минута.
"Благодаря ти за двата гола! Благодаря ти и за червения картон. Добре че момчето от "Септември" остана живо", каза д-р Симеонов сред всеобщ смях.