Кметът на Русе Пламен Стоилов зарадва вчера футболистите на "Дунав" с отборна премия от 20 000 лева. Той прие тима, треньорския щаб и президента на клуба д-р Симеон Симеонов след победата на дунавци срещу "Септември" с 3:2. Този успех остави "светлосините" в състава на Първа лига. Кметът подари картини с дунавски сюжети на д-р Симеонов и на старши треньора Людмил Киров.
"Скептиците ще кажат, че тази победа не е от кой знае какво значение. Аз знам колко ви струва. Голямо "благодаря", че защитихте престижа на Русе и на клуба. Следя всички мачове на отбора. Нямаше да е честно, ако бе участвал в още един бараж. Пожелавам ви силно представяне през следващия сезон. Мисля, че имаме отбор за първата шестица в класирането", обърна се Стоилов към своите гости.
Той благодари на д-р Симеонов, като го нарече архитект на футболния проект "Дунав". Благодари и на депутата Пламен Нунев, "живата връзка с клуба". Кметът отчете и помощта на председателя на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
"Футболът ще остане основен приоритет в нашата спортна политика. Ще завършим скоро ВИП-сектора, а до началото на сезона ще монтираме седалки на още два сектора. Имаме гаранционни претенции към фирма "Тарктур". Докато не бъдат изчистени, нямаме законово право да инвестираме в стадиона", посочи кметът.