Инцидентът, при който 16-годишно момче бе наръгано снощи в района на столичния хотел "Плиска" е станал малко след 21:30 ч. пред учебно-образователен и развлекателен център, съобщи Би Ти Ви.

Младежи празнували рожден ден в заведението, а според управителя му Михаил Събев, пострадалото момче не е било част от празнуващите.

"Когато започват да си тръгват, колегата ми каза, че е видял чупене на бутилка, момче е започнало да тича, крещейки, че е наръган с бутилка”, заяви още Събев.

Залата се ползва под наем за празненства на деца и възрастни. Управителят обясни, че те не продават алкохол, но посетителите си внасят.

Хора от близките жилищни сгради разказват, че в обекта почти всяка вечер се събират младежи. По думите им, има и хазартна дейност.

Причините за инцидента все още се изясняват. Според вътрешния министър Младен Маринов, има данни, че се касае за спор между футболни отбори.

Заподозреният е задържан в Първо районно полицейско управление. Той е непълнолетен, а по случая има образувано досъдебно производство.