Наближава 24 май – най-светлият празник, ще ми се на този ден да няма предизборни клипове, да забравим всичко, което ни разделя.

Това заяви пред бТВ актьорът Павел Поппандов. Той призова да обърнем гръб на различията, но не и да забравяме думите на Стоян Михайловски, превърнали се в всеучилищен химн: „Напред! Науката е слънце, което във душите грей!”.

Съжалявам, но в последните години имам чувството, че подменихме думата наука с неук, а неукият е като църковна свещица – мъждука, мъждука и много, много бързо угасва, заяви Павел Поппандов.

Наскоро актьорът представи автобиографичната му книга. Заглавието „Значи съм живял. Автобиография” е изповедта на Поппандов пред публиката и излезе на пазара с логото на издателство „Милениум“. Книгата е посветена на всички хора, с които Павел Поппандов се среща по време на личния си и професионален път – на много стойностни български актьори, актриси, режисьори и сценаристи, драматурзи, художници, композитори, оператори. Хора, които наистина са били ярки таланти, творци със свой собствен четлив почерк, които лека-полека потъват в забрава.