Интерактивни дъски и мобилни видеодисплеи - това е най-новата придобивка в едно от най-динамично развиващите се основни училища в Русе, което носи името на Ангел Кънчев. Във време, в което децата едва ли не с първите си съзнателни движения и действия усвояват дигиталното пространство и се чувстват в него като риби във вода, българското училище трябва да направи всичко възможно, за да бъде в крак със съвремието, убедени са в ОУ „Ангел Кънчев“. А конкретната идея хрумнала на директора Енчо Енчев, когато той преди известно време взе участие в интересен образователен форум в Англия. Тогава си помислих: „Я да видим 
какво можем да направим ние
за да се чувстват и нашите деца адекватно на реалните условия, в които живее всяко съвременно дете“, каза вчера Енчев. 
Така амбицията на директора в съчетание с находчивостта, правилното планиране и ангажираността на целия педагогически колектив се превръща постепенно в сбъдната мечта. И от училището с гордост обявяват: „От учебната 2019/2020 година предлагаме дигитално обучение с използване на чисто новите интерактивни дъски и мобилни видеодисплеи, като във всички класни стаи в училището разполагаме с новоизграден високоскоростен интернет“. 
За всички ученици ще бъдат осигурени също и електронни учебници, 3D модели и симулационни приложения, които ще помагат в обучението на децата, като ще визуализират преподавания материал и така ще правят знанията и ученията на учениците трайни. От 1 септември въвеждаме и електронни дневници, продължава директорът. И кани русенци да дойдат и да видят с очите си 
интерактивните дъски и мобилните видеодисплеи 
- на 29 май след 13.30 ч всеки, който има интерес, ще бъде добре дошъл в училището, за да разгледа класните стаи и всички останали пространства, където децата учат, забавляват се и си почиват. 
Нашите ученици и сега показват много добри резултати на олимпиади и конкурси, надяваме се с новите придобивки успехите, с които се гордеем, да се увеличат, казват в училището. И припомнят, че в последните няколко години то се е превърнало в спокойно, сигурно и привлекателно място за децата. Тук се учи на една смяна, като децата, които имат желание и необходимост, могат да останат и до пет следобед, като тук си подготвят уроците и домашните за следващия ден. Освен основните учебни занятия, избираемо или  факултативно могат да се добавят знания по български език и литература, математика, английски език и компютри - два са компютърните кабинета в школото, които са оборудвани с изключително качествена техника. Участието на училището в образователни проекти и програми дава възможност 
всяко дете да развие своите дарби и умения 
и да се изяви по максимално добрия начин, за да се подготви за мечтаната гимназия, убедени са преподавателите в „Ангел Кънчев“. 
Към всичко това се прибавят и ежедневните безплатни закуски за учениците до четвърти клас, безплатни плодове и мляко, безплатен обяд за всички средищни  ученици, както и училищният автобус, който дава възможност за превозване на децата когато и където е необходимо. 
Както виждате, готови сме да посрещнем и нашите най-нови ученици - бъдещите първокласници, коментира директорът Енчо Енчев. И повтори поканата към русенци за отворените врати в училището на 29 май.