Кафе-клуб и магазини за дрехи втора употреба на ул."Плиска", за хранителни добавки на "Александровска" са поредните търговски обекти, уличени от данъчните в нарушения и подлежащи на запечатване за срок до 30 дни. Към вчерашната дата в черния списък на НАП фигурират 36 търговци от Русенско - магазини, ресторанти, барове, места за настаняване, дори таксита, бензиностанции и резервоари. 
Налагането на нарушителите на принудителната административна мярка "запечатване на обект" за срок до 30 дни се прилага за случаи като неиздаване на касова бележка, "пропускане" на ежедневното отчитане на оборотите от продажби или използване на фискално устройство, което не е от одобрен тип, няма изградена дистанционна връзка с НАП или е модифицирано чрез прибавяне или премахване на отделни компоненти. Мобилните групи данъчни инспектори са много активни и не минава седмица без да хванат някого в нарушение и да му наложат наказателни мерки.
Търговците често обжалват тези актове, така че запечатването може да се забави с месеци докато минат всички обжалвания или да бъде отменено от съда.