„Дунав“ загуби с 0:1 срещу „Септември“ в Русе първия мач от втория бараж в първенството на елитната група. Голът в 65-а минута бе дело на Кристофор Мандиангу, който се разписа след грешка в русенската защита. Неотдавна в друг мач, пак на Градския стадион, той се отчете с попадение по почти същия начин. Пас вляво, диагонален удар и топка в левия ъгъл на Макенджиев.
Този гол, за разлика от домакинския двубой срещу „Витоша“ /0:0/, ще тежи далеч повече, защото столичани ще бъдат много внимателни на реванша и едва ли ще се хвърлят в атака като бистричани. И пак, ако направим аналогия  с онази първа среща с „Воитоша“, дунавци играха слабо на свой терен. Дано историята се повтори и в София да видим друг отбор. 
Първото полувреме мина сиво и с повече единоборства. „Дунав“ имаше добри възможности чрез Георги Динков и Драгош Фирцулеску. Отборът понатисна след влизането в игра на Красимир Станоев към 80-а минута и създаде златно положение. Фирцулеску изведе на чиста позиция Ахмед Ахмедов, но той не сполучи да прокара топката зад вратаря с шут от четири-пет метра. После и Мухамаду, третият, влязъл като резерва играч, нанесе опасен удар с глава, но Георгиев се намеси прецизно. 
Ако „Дунав“ загуби тази елиминация, ще има последен шанс да остане в Първа лига в един двубой на неутрален терен с втория отбор от второто ниво на българския футбол. Засега на тази позиция е тимът на „Монтана“., който може да бъде изместен след финалния кръг и от „Арда“ /Кърджали/. 
„Дунав“: Благой Макенджиев,  Георги Динков, Мартин Ковачев, Илия Мунин, Христо Попадийн, Диян Димов, Самуел Инкоом, Александър Исаевски, Божидар Васев, Исмаил Иса, Драгош Фирцулеску.
„Септември“: Янко Георгиев, Георги Стоичков, Александър Дюлгеров, Александру Бенга, Дарко Глишич, Борис Галчев, Фабиано Алвеш, Здравко Димитров, Асен Чандъров, Суад Сахити, Кристофър Мандиангу.