„Националният ни отбор има шансове да вземе и трите си мача. Тимът на Белгия едва ли ще е някакво препятствие, доста по-трудно ще е срещу силните тимове на САЩ и Япония, Разбира се, аз не зная в какво състояние са тези състави, но надежда винаги има. Нашите ще са и с крачка напред заради подкрепата на русенската публика“, каза пред „Утро“ помощник треньорът на „Дунав“ Красимир Миринов.
Турнирът „Лига на нациите“ ще започне на 21 май, а женският ни национален отбор по волейбол ще играе последователно в „Монбат Арена“ с японките, белгийките и американките.
Вчера момичетата на селекционера Иван Петков се срещнаха на централния градски площад с русенските си почитатели. За снимки с националките застанаха граждани от различни поколения. Всички те пожелаха на волейболистките да ознаменуват с победи трите си турнирни двубоя.
Малчуганите от детските градини „Червената шапчица“ и „Звездица“ изненадаха състезателките с танц и поздравиха с песен рожденичката Силвана Чаушева.
Иван Петков пък изрази убеденост, че феновете в Русе ще дадат сериозно рамо на отбора му така, както го направиха и през миналата година.
Избраничките му тренират от няколко дни под покрива на „Монбат Арена“.