Русе се готви за петото издание на Парада на ретро автомобили и мотоциклети, което традиционно привлича интереса на собствениците на достолепни возила от цялата страна. Атрактивното дефиле на старите, но излъскани до блясък автомобили, ще се проведе на 22 юни, като в момента тече регистрацията за участие.
Парадът ще тръгне от паркинга на магазин „Кауфланд“ в кв. „Дружба 3“, като автомобилите ще преминат по улиците между 12 и 13 часа. В обиколката на града са включени бул. „Христо Ботев“, бул. „Цар Освободител“, „Съединение“, ул. „Майор Атанас Узунов“, общинският паркинг до сградата на НАП и ул. „Александровска“. Между паметника на Съветския войн и кръстовището с ул. „Майор Атанас Узунов“ уникалните коли ще спрат, а автолюбителите ще могат да ги разгледат. Там с музикално-сценична програма ще бъде и официалното откриване на събитието. То има и конкурсен характер, а зрителите ще могат да гласуват за своите фаворити. Ще бъдат връчени награда на кмета и награда на публиката. Един от гласувалите за победителя пък ще спечели возене в съответния автомобил.
Регистрацията за участие продължава, като заявки за участие се приемат на имлейл: [email protected] и на телефон: 0886002940. За записване е нужно да се изпрати име, телефон за връзка, марка, модел и година на производство на превозното средство. Организатори на ретро парада са Авто-мото клуб „Русчукъ“ и общинска фондация „Русе-град на свободния дух“.