„Черешова супа с кайсиева ракия и мед без глутен, бисквитка с овесени ядки и кокосово масло, черешова еспума с мента и лайм, сабайон, крем от био шоколад гайо с канела“ - така се нарича здравословното пролетно меню, което спечели първо място в кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“. То е дело на петокласника Пресиян Атанасов от русенското основно училище „Отец Паисий“, който успя да омае кулинарното жури на надпреварата в събота в ресторант „Кралска закуска“. За приготвянето му помогна единадесетокласникът от Гимназията по туризъм Добростин Стефанов.
Всички деца, които показаха майсторство в третото издание на състезанието, бяха в екип с ученик от ПГТ, която е главен организатор на забавното и вкусно събитие. Журито с председател шеф Петър Атанасов отреди второто място за отбора на шестокласничката Лилия Борисова, също от училище „Отец Паисий“, но в град Мартен. Заедно с Василена Димитрова тя приготви кокосов пудинг с чия и боровинково смути с мед и банан. Трети станаха Ива Савова от ОУ „Любен Каравелов“ и Искра Монева от ПГТ с тяхното цитрусово пилешко филе с бейби спанак с ягоди, фреш от морков, тиквички с чери домати и репички, допълнени с киноа.
Специалната награда на Клуба на професионалните готвачи в Русе отиде при Иво Йонков от училище „Васил Априлов“ и Диляна Колева, които направиха пълнени тиквички със скариди, домати и гъби, овкусени с босилек и чесън и запечени с пармезан. Отборът на Антония Нейкова от „Тома Кърджиев“ и Михаил Иванов, който приготви спаначено руло с крема сирене и извара и хапки от ръжена франзела, спечели специалната награда на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите. Специалната награда на община Русе отиде при  Максим Калчев от СУ „Васил Левски“ и Даяна Кирилова. 
На всички участници в състезанието началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева подари сборници с рецепти на ястия, характерни за Русенско.