За опит за изборен туризъм преди местния вот сигнализира кметът на Ветово Георги Георгиев, който е подал сигнал до областния управител и предстои проверка. 
„Получихме информация от Турция, че председателят на общинския съвет д-р Мехмед Мехмед обикаля и търси хора, които да се регистрират по настоящ адрес в Глоджево. В края на април - няколко дни преди да изтече 6-месечният срок за уседналост за местните избори, 15-16 души от Турция, които са негови близки, са били регистрирани, без дори да са присъствали в Глоджево. Поисках писмени обяснения от служителката в административния център, която каза, че тези хора не са идвали, а кметът на Глоджево й е разпоредил да ги регистрира, като е донесъл всички заявления накуп. Тя го е предупредила, че това е незаконосъобразно, но той й е казал да го направи на негова отговорност“, разказа Георгиев. 
По думите му по това време тези хора дори не са били в България. Не е имало техен представител, когато са подадени заявленията, нито пък е представено пълномощно. Тази регистрация е направена незаконосъобразно и затова подадохме сигнал до областния управител с искане за анулирането й, каза още кметът на Ветово. 
Потърсихме за коментар и кмета на Глоджево Адем Хаджимемишев. 
„Това не е вярно и няма нищо незаконосъобразно. Има регистрирани 10 души, от които 7 си живеят в Глоджево. Другите трима бяха на сватба, но понеже беше неделя, си пуснаха заявленията при мен, дадоха копия от нотариалните актове на имотите и аз ги занесох при служителката, като й казах да ги въведе. Тези хора през лятото си живеят в Глоджево, имат адресни регистрации, а зимата са в Турция. Те просто са с двойно гражданство и искат да могат да гласуват тук. Няма нищо незаконно“, каза Хаджимемишев, като посочи, че само трима от новорегистрираните са роднини на д-р Мехмед. 
„Прекалено абсурдно звучи, всичко е във фантазиите на кмета. Подхвърля твърдения, но нека ги докаже. Четирима от тези, които са заявили регистрация, са мои роднини. Но какво лошо има в това? Всички, които са заявили настоящ адрес, постоянният им е на същото място. Това, че заявяват настоящ адрес, не означава, че ще дойдат да гласуват наесен и ще гласуват за мен, а и не съм сигурен, че ще съм кандидат. Нека се проверят регистрациите във Ветово от началото на годината“, каза Мехмед.
В малките общини докараните отнякъде гласове може да се окажат решаващи за вота за кмет и общински съвет. А дали има изборен туризъм и законно ли са регистрирани новите жители на Глоджево,  ще покаже проверка.