Русенската „Пътинженеринг“ спечели една от най-примамливите обществени поръчки за проектирането и цялостния ремонт на един от най-натоварените и критични участъци - булевард „Липник“. Тя е на обща стойност 5 673 498 лева, а парите за модернизацията на 4300-метровата отсечка се осигуряват по съвместен проект между общините Русе и Гюргево по трансграничната програма. 
Фирмата успя да се пребори за поръчката в оспорвана надпревара с друг опитен строителен играч - шуменската „Автомагистрали Черно море“. Всъщност шуменската фирма беше отстранена от участие в процедурата, тъй като не отговаряше на критериите за подбор, поставени от общината в поръчката. След като комисия огледа документите и класира с максимален брой точки на първо място „Пътинженеринг“, кметът Пламен Стоилов подписа договор за изпълнение с изпълнителния й директор Кръстю Пейков.  
Предвижда се булевардът, който е част от първостепенната улична мрежа, да бъде модернизиран в частта от кръговото кръстовище на бул.“Цар Освободител“ до кръговото на КАТ. Необходимостта от подобряването на транспортно-техническите характеристики на булеварда възникна след ремонта на кръговото до полицията и пробива „Кауфланд“. Предвижда се подмяна на настилките, тротоарите, маркировката, светофарите и пътните знаци. Целта е да се елиминират задръстванията и да се намалят пътнотранспортните произшествия. Общият срок за изпълнение на поръчката е 450 дни или 15 месеца, като в него не влиза времето за съгласуване и одобряване на инвестиционния проект. 
Както „Утро“ писа, регионалното министерство ще осигури средства в размер на близо 650 000 лева, с които ще подпомогне решаването на дългогодишния проблем с отводняването на възловия бул. „Липник“. При поройни дъждове частта от булеварда в района на жп надлеза от ул.“Дебър“ до ул.“Мъглиж“ става непроходима. Тази подкрепа е изключително ключова за участъка, тъй като ще осигури необходимата основа за проекта с европейско финансиране, чрез който предстои цялостната  рехабилитация на булеварда.