Владимир Вълков ще е главен съдия в първия мач от втория бараж между "Дунав" и "Септември", който ще се играе утре в Русе от 20 часа. Помощници на Вълков ще са Димитър Стоилов и Георги Минев. Реваншът в столицата ще е идната сряда от 22,05 часа.
Двата тима би трябвало да се познават много добре, тъй като наскоро се срещнаха на два пъти. 
Мачът на 8 април в Русе завърши при 2:2. Гостите дръпнаха с гол на Манданду, а при този резултат съдията Станислав Тодоров показа червен картон на Христо Попадийн. Макар и с 10 души, дунавци направиха бърз обрат до края на първото полувреме с попадения на Светослав Ковачев и Исмаил Иса. "Септември" се добра до ремито след почивката с изстрел на Стилиян Николов. 
Двубоят на националния стадион "Васил Левски" /26 април/ отново приключи при равенство /1:1/, формирано от два автогола. "Септември" излезе напред, след като Мартин Ковачев се опита да избие топката, но тя тръгна към непокрития от Благой Макенджиев ъгъл. После Фирцулеску нахлу отляво, центрира остро и принуди Александър Дюлгеров да засече топката в мрежата. 
Единственият кадрови проблем пред старши треньора Людмил Киров ще е отсъствието на нападателя Светослав Ковачев, чиито права бяха спрени за 3 мача. 
В негово отсъствие титулярният състав на дунавци вероятно ще изглежда така: Благой Макенджиев, Самуел Инкоом, Мартин Ковачев, Александър Исаевски, Георги Динков, Илия Мунин, Драгош Фирцулеску, Христо Попадийн, Исмаил Иса, Диян Димов, Божидар Васев.