Наблягам на мисловната дейност и си представям как преплувам езерата. За мен това е много важно, защото ако не си вярваш 100%, ще се провалиш. Обичам да помагам! Следвам мечтите си, а целите винаги сами ме намират и се надявам да не спирам. Това сподели 24-годишният русенец Теодор Цветков, който се подготвя за поредната благотворителна кауза. А тя е да преплува 30 български езера, като този път момчето ще подпомогне фондацията на Нана Гладуиш „Една от 8“. Маратонът по плуването започва на 31 май от Голяма Брестница и Карлиево и ще приключи на 22 юни. Очаквано финишът ще бъде в Русе на езерото на Текето. 
Преплуването на езерата няма да бъде лесно, някои от тях са със студена вода, като например водата в Николово е около 21-22 градуса. Теодор ще плува с неопренов костюм, има и необходимата екипировка, която е предоставена от спонсори. Неотлъчно до него ще бъдат брат му Валентин и приятелят му Деян Костадинов, които са неговият екип. 
Най-дългото плуване ще е във Варна - Белославското и Варненското езеро, двете са около 20 км, а най-краткото ще е на 500 м. Ще има всякакви премеждия, но без тях не е интересно, каза младият плувец.  
Организацията на събитието е започнала през януари, като подборът на езерата е бил по-труден и е отнел повече време. „Подадохме около 200 езера, но повечето от тях са в паркове и са застрашени от замърсяване. От Министерството на околната среда и водите допринесоха за подбора на езерата и ни помогнаха да отсеем тези, които да преплува Теодор. Те ни помогнаха и с информация, тъй като подготвяме енциклопедия за езерата на България“, разказаха още момчетата. Приходите от продажбите й също ще бъдат дарени на фондацията „Една от 8“, която помага да жени, болни от рак на гърдата.  
Направил съм си план за дълги години на кого и за какво искам да помогна, кои фондации и каузи да подкрепя. За фондацията на Нана Гладуиш „Една от 8“ просто така го почувствах, сподели още Теодор. Младият добротворец, който от няколко години е съпричастен към редица каузи, посочи обаче, че бедният дарява, а богатият се крие. 
На всяко от преплуванията на езерата ще се поставя урна за дарения, предоставена от фондацията. Всеки, който желае да помогне, може да дари средства онлайн или по банков път: 
http://ednaot8.bg/ако-искаш-да-помогнеш/
Банкова сметка на фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“
Райфайзенбанк
IBAN: BG06RZBB91551003932601
BIC: RZBBBGSF