Звездопад от награди от форуми с историческа тематика радва възпитаници на преподавателката Петя Михайлова от училище „Васил Левски“.
Неотдавна Кристиян Цонев от 11 А клас спечели първа награда в националния ученически конкурс за историческо изследване за наградата на проф.д-р Лъчезар Цоцорков, организирана от фондация „Цоцорков род“ в Панагюрище. Своя приз Кристиян получи в местността от изпълнителния директор на фондацията и в присъствието на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Габриела Ангелова от 11 Б клас пък е един от големите победители в конкурса на организацията АЛЕФ „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена“. Наградата тя получи в Бургас, където се състоя тържествената церемония с отчитането на резултатите от традиционното състезание. 
Друга възпитаничка на Петя Михайлова - Велислава Великова от 12 В клас, спечели първа награда в категория „Разказ“ на IX национален конкурс „България и Китай - древни и уникални цивилизации“, Категория разказ с прекрасната си творба „Лъвът и драконът“. В същия конкурс втора награда за презентация спечели десетокласникът от СУ „Васил Левски“ Алекс Стоянов.