Пътната агенция ще направи втори опит за обществена поръчка за дългоочаквания ремонт на 46 километра от натоварения път Русе-Кубрат, който не е пипан повече от 30 години и е осеян с дълбоки дупки. Предходната процедура беше прекратена в края на миналата година заради открити пропуски в документацията към поръчката. Новата отново е разделена на шест позиции, като ремонтът на отсечката от 46 км между Русе и Кубрат е обособен в две различни позиции. Едната обхваща 21,5 км, които са изцяло в Русенска област и започват в близост до кръстовището на пътя Русе-Варна, като за нея са предвидени близо 20 милиона. В другата позиция е включен ремонтът на 25 км от трасето и той обхваща областите Русе и Разград. За него са предвидени 20,4 милиона. 
И в обявената нова поръчка за дългоочаквания ремонт на пътя Русе-Кубрат обаче отново има уловка и тя е, че няма осигурени пари. Планирано е с проектите да се кандидатства за финансиране по оперативна програма "Региони в растеж" при спестени средства по нея. 
Ако бъдат осигурени пари за обновяването на пътя, срокът за изпълнението на строителните дейности ще е 10 месеца. Дали ще се стигне до този етап и кога, предстои да видим. А фирмите, които искат да се захванат с евентуалното изпълнение на ремонта, могат да подават оферти до 13 юни. 
Пътят между Русе и Кубрат попада в статистиката на отсечките в лошо състояние, с много пукнатини и 60% износена настилка. Отводняването на пътния участък също е много лошо, а по големите съоръжения - надлези, водостоци и мостове, има редица повреди. Второкласният път минава през Червена вода, а жителите на селото открай време са най-активни в искането за обновяването на шосето, което на места изглежда като бомбардирано. Къщите на хората са напукани, започна да се уврежда и 160-годишната църква. Подобно е положението и около Тетово, където заради дълбоките дупки и множеството пропадания през април миналата година върху пътна табела се появи саркастичен надпис "Добре дошли на Марс!".