Отборът на Локомотив Пловдив спечели Купата на България за първи път в историята си, след като победи големия си съперник Ботев Пловдив с 1:0 във финала на надпреварата.

Пред около 20 хиляди зрители на Националния стадион „Васил Левски” двата тима предложиха здрава битка в равностоен сблъсък, но „смърфовете“ успяха да се възползват от една от възможностите си, за да стигнат до минимален успех. „Канарчетата“ започнаха по-уверено двубоя, като имаха добър шанс за гол още в началото, но Антонио Вутов стреля неточно с глава от удобна позиция. Постепенно играчите на Локомотив намериха играта си и Ален Обжолт имаше отличен шанс да се разпише, но бе блокиран от Даниел Кайзер. До края на първото полувреме възпитаниците на Бруно Акрапович бяха по-активни и заплашиха на няколко пъти вратата на съперника си.

След почивката ситуацията не се промени и „черно-белите“ бяха по-опасният отбор, а централният защитник на тима Стивън Езе бе изключително близо до гола в 64-та минута, но изстрелът му с глава бе отразен от Кайзер. В 72-та минута Локомотив все пак поведе в резултата, като Димитър Илиев изведе добре Анте Аралица с глава, нападателят на „смърфовете“ бе добре блокиран, но успя да подаде към непокрития Обжолт, който с техничен изстрел с пета преодоля Кайзер.

До края на мача Локомотив се бранеше уверено и не позволи на съперника си да стигне до чисто голово положение и в крайна сметка „черно-белите“ спечелиха с 1:0, за да триумфират с Купата на България за първи път в историята си, след като загуби предишните си четири финала в надпреварата.