Сезонът за преотстъпения от „Лудогорец“ в „Дунав“ Светослав Ковачев свърши, тъй като БФС го наказа с лишаване на права за 3 мача! Предполагаше се, че той ще пропусне само един двубой и ще може да вземе участие в реванша срещу „Септември“ на 22 май. Явно Ковачев изигра последния си мач за дунавци на терена в Бистрица, където получи първо жълт, а после и директен червен картон. След края на сезона той със сигурност ще се включи в подготовката на „Лудогорец“.
Наказанието на Светослав Ковачев стана факт слез серия от изключително глупави постъпки. Но да вървим подред.
При 9-ти жълт картон, какъвто получи в двубоя срещу „Витоша“, наредбата предвижда лишаване на права за 1 мач. При червен картон, след два обаче жълти картона в хода на срещата, щеше да се размине само с един мач. Парадоксално, но факт! Такива са правилата на БФС.
С предупреждение на почивката в Бистрица задачата пред Ковачев е да си изкара още един жълт картон. Например - „невинно“ да разкара топката след съдийска свирка. Той обаче предприе друго - след като бе фаулиран, тръгна да се разправя, блъсна в гърдите Румен Гьонов и реферът Неделчо Гаджалов му вдигна директен червен картон.
При този развой на събитията Дисциплинарната комисия реши да спре правата му за 2 мача и да го глоби с 800 лева. 
Но драмата не свършва дотук. Комисията „Феърплей“ се е самосезирала с мотив, че нападателят си е изкарал умишлено червен картон. И се опира на признание от щаба на „Дунав“, в което се говори, че картонът бил „търсен“. Така към наказанието от 2 мача и глобата от 800 лева БФС прибави санкция от още един двубой и втора глоба от 700 лева.
Лошото след тази история е, че „Дунав“ остана само с един типичен флангови нападател в мачовете срещу „Септември“ - Драгош Фирцулеску. Вариант е и Мухамаду Н`Дайие, но неговата иначе старателна игра е „ни риба, ни рак“. Даже не беше в групата за мача с „Витоша“.