Русенската „Пътинженеринг“ ще се заеме с обновяване на улица „Потсдам“ и свързването й с бул. „България“ и „Липник“. Фирмата беше класирана на първо място по поръчката за 2,4 милиона, като успя да се пребори в конкуренция с шуменската „Автомагистрали Черно море“. Тя пък беше отстранена от участие в процедурата, тъй като представи оферта, която не отговаря на обявените условия на поръчката. 
Поетапната реконструкция на „Потсдам“ продължава и тази година, като ще се работи в два участъка - от кръговото кръстовище с ул. „Тулча“ и от новоизградения участък на кръстовището с „Михаил Арнаудов“ до подхода към Мол Русе. Това са поредните два етапа от цялостното обновяване на „Потсдам“, като целта е да се облекчи натовареният трафик и да се подобри транспортното обслужване в Източна промишлена зона. Ще се създаде удобна връзка на междуселищния транспорт от кръговото кръстовище на ул. „Тулча“ и „Потсдам“ с Автогара Изток и с пътния възел бул. „България“ - бул.“Липник“. По този начин ще се разтовари  „Липник“, градският транспорт ще се движи по-бързо и ще се избегнат задръстванията в района.
За поредните два етапа от реконструкцията на отсечката са заделени 2 427 000 лева, от които близо милион бяха отпуснати от Министерски съвет в края на миналата година.