Нито проверките, нито арестите трогват телефонната мафия. Това показва поредният удар на измамниците, които след 4 месеца затишие се размърдаха и обраха до стотинка доверчива 85-годишна баба.
Във вторник предиобед на телефона на възрастната жена се обадил мъж, който се представил за инспектор от Първо районно и обяснил, че група престъпници я следят, за да й вземат парите. Не давай нищо на непознати, предупредил непознатият и прекъснал разговора. Малко по-късно по телефона се обадил "д-р Миланов" и казал, че дъщеря й е катастрофирала и трябват 10 000 лева за операция. Жената знаела, че дъщеря й е в Италия и троснато казала, че това е измама и няма да даде никакви пари. В отговор обаче получила зловещи заплахи за насилие. След малко пак се обадил "криминалистът" и казал, че е подслушал разговора. Д-р Миланов е измамник, а не лекар и ако ти се обади пак, изпълни каквото иска, посъветвал я полицаят и  попитал калко пари има. Жената признала, че вкъщи държи 1500 лева, а в банка - над 2000 лева. И веднага получила инструкции да изтегли парите от сметката си и да чака пак обаждане.
Старицата изпълнила прилежно всичко и когато телефонът отново звъннал, бързо се съгласила да хвърли през терасата всичките си 3746 лева. После чакала няколко часа някой от полицията да й върне парите, но след като това не станало, подала сигнал във Второ РПУ.
Това е първата измама от 4 месеца насам в Русе. От 2 до 17 януари в града бяха измамени трима пенсионери, които се простиха с общо 8680 лева, но след това ало измамите изведнъж секнаха заради масираните проверки във Ветово и Горна Оряховица, последвани от арести в железничарското градче и в Румъния. Но и тази буря отшумя и престъпниците отново се връщат към занаята, от който станаха милионери.