На шокиращ инцидент са станали пътници в автобус по маршрута на 18 линия и граждани във вторник следобед. Тогава рейсът спрял на спирката пред ОУ "Алеко Константинов" на бул."България" и от него слезли две 15-годишни момчета. След тях ядосан слязъл и шофьорът, който се нахвърлил върху едното хлапе с юмруци. Никой от пътниците не посмял да се намеси, след което шофьорът се качил в автобуса и потеглил.
Случаят ми е известен, но още не се знае кой е виновен, каза вчера за "Утро" собственикът на фирма "Геокомерс" Георги Керчев, който стопанисва 18-та автобусна линия. Според обясненията на шофьора въпросното момче премятало в ръцете си метална кутийка, която дрънчала. Той му направил забележка, но в отговор получил среден пръст и псувня. Веднага след това младежът и приятелят му слезли при спирането на  автобуса на спирката, а шофьорът ги последвал с кипнала кръв.
Обяснения са дадени и в полицията и ако се разбере, че шофьорът е нанесъл побой без причина, ще го уволня дисциплинарно. Ако той наистина е бил напсуван, ще го накажа по-леко, защото има и други начини, освен размахване на юмруци, с които да покажеш на едно момче, че е постъпило неправилно, посочи Георги Керчев.