Приятна изненада връхлетяла директорката на Професионалната гимназия по облекло Диана Иванова в понеделник. Докато планирала предстоящите нелеки седем дни, след които предстоят матурите за зрелостниците, а след това и приемът на новите осмокласници, телефонът на Диана Иванова иззвънял. От портала съобщили, че „един бивш ученик, Сашо се казвал, иска да ви види“. Иванова веднага поканила посетителя, като започнала да прехвърля в паметта си Сашовците, които са учили в гимназията.
В това време в кабинета й влязъл... актьорът Александър Сано!
Толкова съм щастлива, че в натоварения си график беше успял да отдели два часа, за да дойде в своето училище, да се види с учителите си, да зарадва сегашните ученици, каза директорката.
Разбира се, новината, че силно нашумялата с ролята на Косъма в „Под прикритие“ звезда е в гимназията, мълниеносно се разнесла по коридорите и учебните стаи. Така импровизираното завръщане за кратко на Александър Сано органично прераснало в среща с цялото училище. Актьорът разказал спомени - и сериозни, и забавни, от своите години в училището, развеселил многобройната си аудитория със смешни и любопитни историйки с любими учители и съученици и разни щури преживявания от школския си период. Заедно с това eдно от най-популярните лица от екрана и много харесвания арт проект „Братя Мангасарян“ специално подчертал колко ценни за работата му в театъра, киното и телевизията са знанията и уменията, придобити в русенското средно училище.
Накрая не се разминало без прегръдки, селфита и автографи. А на раздяла Александър Сано пожелал на днешните ученици: „Обичайте училището така, както аз го обичам!“.