Промоутърите на румънския боксьор Богдан Дину искат да организират втори мач с Кубрат Пулев, този път в България, съобщава румънското издание prosport.ro. Кобрата победи своя съперник с нокаут в седмия рунд в двубоя им в Коста Меса, Калифорния на 23 март, но в последствие Дину обжалва изхода от срещата заради непозволени удари в тила от страна на Пулев, като тази вечер Спортната комисия на Калифорния ще разгледа случая. Комисията трябва да вземе своето решение до 48 дни, но от екипа на Дину са уверени в положителния изход.

“Пулев нанесе твърде много удари след гонга. Не само в последния рунд, но и преди това. Реферът на ринга бе колеблив и не взе нужните решения. Дори имаше запис, за съжаление вече изтрит, в който Пулев казва на съдията по време на едно прекъсване, че не трябва да забравя шоуто”, коментира президентът на промоутърската компания Кинг Промоушън Шорин Флореа.

Фактът, че жалбата на Дину бе приета за разглеждане от Спортната комисия на Калифорния, дава надежди на румънеца и неговия щаб. “Обикновено подобни жалби не се приемат за разглеждане, освен ако нямат шанс да бъдат одобрени. Нашите американски адвокати са подготвили добре основано дело. На изслушването ще бъдем представени от промоутъра Грег Коен”, споделят от екипа на Дину.

Междувременно промоутърската компания на румънеца иска да организира втори мач между двамата в България, в който да участва и братът на Кубрат – Тервел. “Ще го победя в неговия дом, нямам търпение за отмъщението и да докажа, че той не е по-добър от мен”, каза Дину. “За брата на Кубрат сме подготвили Цезар Журатони, който имаше лош период, но през тази година се завърна по-силен и искаме да се бие за континентална или интерконтинентална титла. Друг вариант е Даниел Буциуц, имаме и други боксьори. Ще бъде една изключителна гала и съм сигурен, че Дину ще победи. Богдан може да победи Пулев навсякъде”, коментира Флореа.

На днешното заседание на Спортната комисия на Калифорния ще бъде разгледан и скандалният случай между Кубрат Пулев и репортерката Дженифър Равало, заради който правата на Кобрата временно бяха спрени в щата. По този казус решението също ще стане ясно до 48 дни.