Истината е, че не всеки може да прогнозира футбола. Има хора, на които това им се отдава, но има и такива, които опитват и не успяват да предложат качествени прогнози за футбол. Как обаче да разпознаем печелившите футболни прогнози, ще ви разясним в тази статия. Разбира се, нито едно предвиждане за крайния завършек на мачовете, не може да бъде 100% сигурно.

Къде можем да намерим безплатни прогнози?

В интернет има немалко уебсайтове, в които аматьор или професионалисти, прогнозират футболни мачове от най-големите първенства, от сорта на Англия, Германия, Испания, Франция, Италия и така нататък. За да разграничим успешните от неуспешните прогнози, трябва да имаме нюх за футболната игра, и да правим внимателна проверка на сайтовете.

Ако вземем за пример прогнозите в https://bgprognozi.info/, ще забележим, че това е едно добро място в интернет, където се обръща внимание на всеки един шампионат и известен турнир. Всички майсторски предвиждания са подредени стилно, като потребителите могат да видят прогнози за краен знак на мача (1,Х,2) или други пазари за залог на полувреме, точен резултат, двоен шанс и тем подобни. Разгледайте ги, и ще се уверите в разнообразните предложения.

Ако не броим цената, която плащате за кабелна или сателитна телевизия, то и там можете да намерите безплатни футболни прогнози. Гледайте спортните предавания и рубрики, където спортните специалисти прогнозират различните мачове, не само в България, но и в чужбина.

Струва ли си да ползваме сайтове за платени прогнози?

Тук всичко зависи от гледната точка. Да, в мрежата има сайтове за платени прогнози, които си заслужават, но има и такива писани от аматьори, така че трябва да се внимава с избора на източник на предвиждания. Предполага се, че щом едни прогнози в нета са платени, то те най-вероятно са печеливши в по-голямата си част. Изхождайки от това си заслужава да ги видите.

От друга страна, трябва да си припомним за кой ли път, че футболът е непредсказуем спорт и е много трудно да се даде точна прогноза, особено ако говорим за по-завързаните мачове с високи коефициенти. Погледнато от тази страна, вие ще прецените, дали да платите за прогнозиране на спорт, бил той футбол, бил той някакъв друг. По-важното е да не се хвърляте на първия спортен блог, а да направите едно дълго и подробно проучване на сайтовете.

Печеливши прогнози съществуват и помагат на феновете на спортните залози, но наистина не е лесно да се открият. По-долу пък ще опишем кои са най-успешните прогнози за футбол.

Защо да изберем обосновани прогнози за топ залози?

Топ залозите са тези мачове, за които важат по-високите коефициенти. Това обикновено са градски дербита или двубои между отбори със стара вражда. Точно от такива мачове може да се печели добре, ако имате афинитет към прогнозирането им. В случай, че не се справяте добре с предвиждането на мачове, е добре да потърсите източник, който да ви предложи прогнози с обосновка. С други думи, е нужно под прогнозата за даден мач, да съществува мнение на автора, което обяснява защо той е сметнал, че срещата ще завърши по този начин.

Обоснованите футболни прогнози лежат на логика и статистика. Преди да се дадат се изготвя анализ на мача, който включва прегледа на актуалното състояние на съперниците, техните амбиции в първенството, резултатите им до момента, липсващите и наказани играчи и така нататък. Всички тези компоненти предразполагат към по-точна и печеливша прогноза.

Още по-хубаво би било, ако въпросните обосновани прогнози идват от специалисти. Друго е да прочетете прогнозата на малкия ви съсед с достъп до интернет, но друго е, когато тази прогноза идва от футболен треньор, опитен спортен журналист или професионален играч.

В миналото единственият източник на анализирани прогнози беше вестник „Еврофутбол“, а сега има куп сайтове, фейсбук страници, блогове и форуми, където да намерим такъв тип прогнози. И отново, е необходимо да сме внимателни при избора на извор на прогнози.

Може ли да имаме доверие на футболните предвиждания?

И тук нещата са на кантар. Обикновено, когато се прогнозира един мач с подробности, можем да имаме по-голямо доверие на автора, но винаги трябва да имаме и собствено мнение. Ако имате предчувствие, че някой футболен двубои ще завърши по различен начин от прогнозата, която четете или слушате, е добре да се доверите на инстинкта си. Все пак имате някакъв опит в спортните залози, като вашето мнение представлява сигнална лампа, която светва в ума ви.

В някои случаи е добре да слушате себе си, защото късметът си ваш и не бива да си го давате. Ако не познавате мачовете, не си заслужава да пробвате сами, тъй като има кой да ви помогне. Но, ако сте от хората, които печелят от залози, е безсмислено да търсите други решения.

В обобщение ще напишем, че веднъж открили успешни и печеливши футболни прогнози, няма смисъл да ги сменяте с други. Придържайте се към тях, и ще избиете инвестицията на време и/или пари. А сега ви пожелаваме разумна игра и много печалби, които да ви донесат радост!