Токоотвеждаща глава на тролейбус се откъсна в движение и направи на сол предното стъкло на автомобила, който е бил зад него. По чудо възрастното семейство в колата се е отървало от тежки наранявания. Единствено ръката на 81-годишния шофьор Енчо Козлев е била нарязана леко от стъклата. Съпругата му Румяна не е пострадала.
Инцидентът е станал днес малко след 15 часа на Кръговото в посока от бул."Цар Освободител" към бул."Липник". Тролей по маршрута на 13-а линия се е движил пред лекия автомобил ВАЗ, когато внезапно след завоя токоотвеждащата глава е изхвръкнала, скъсала е укрепващото я въже и се е стоварила върху колата.
Шофьорът на тролейбуса обясни, че тези части на превозните средства по принцип са изключително здраво закрепени с два болта към "тирантите", като допълнително са подсигурени с въжета, за да се избегнат точно такива инциденти. Една от вероятните причини е, че се е получило претоварване на напрежението по мрежата.
81-годишният Енчо Козлев сподели, че има своята лада от 1985 г. и винаги я е пазил. През годините не е имал никакви инциденти до днешната нелепа злополука.