Пореден опит за продажба на фалиралия преди години Мега мол ще бъде направен на 27 май, като цената е намалена почти наполовина. На последния неуспешен търг за целия търговски комплекс плюс оборудването на фалиралия супермаркет "Дунавски хали" се искаха 6 690 342,50 лева. Сега началната цена е само 3 716 857,00 лева.
Това представлява едва 15% от експертната оценка на имота, която е за 24 779 046 лева. Както "Утро" писа, за ускоряване на процедурата по продажба настоява основният кредитор - Пиреос Банк, която поиска несъстоятелнот на мола преди години заради неизплатен кредит от 56,6 млн. лева. До миналата година началната цена бе намалявана с 5%, а тази година бяха проведени два търга, всеки с 10% отстъпка надолу. Отново обаче на тях не се яви нито един кандидат. Кредиторите се събраха на събрание в началото на април, за да променят правилата при осребряване на имуществото и резултатът е налице. 
При тази оферта Пиреос Банк няма да си върне и 10% от дадените някога назаем пари. А не е ясно дали и цената от 3,7 млн. лева ще се окаже привлекателна за някого. Възкресяването на злополучния търговски център в някогашната му роля изглежда невъзможна задача, а да се намери някакво друго предназначение на сградата ще изисква допълнителни инвестиции за преустройство.