Удавник без документи и с неразпознаваемо лице е намерен в петък около 19.30 часа в канала на остров Мишка на км 461 под Ряхово. На зловещата находка се натъкнал екип от Гранична полиция по време на обход с катера по реката.
Случаят веднага е поет от Криминална полиция, трупът е откаран в Съдебна медицина в УМБАЛ "Канев". 
Основните предположения са, че тялото е на изчезналия преди 50 дни бивш служител в IT отдела на Криминална полиция Андрей Иванов. За се потвърди или отхвърли това, ще се извърши ДНК анализ на взети проби и чак тогава ще се обяви дали това е 42-годишният компютърен специалист. По официални данни от началото на годината по българското дунавско поречие няма обявен за издирване друг изчезнал мъж.
Както „Утро“ единствен писа, Андрей Иванов е постъпил в Криминална полиция от 2007 година, но преди година е приел изгодно предложение на частна компютърна фирма и напуснал. На 2 април сутринта тръгнал с колата си на работа, но повече не се върнал, а връзката с него била невъзможна, защото мобилният му телефон останал вкъщи. На следващия ден сутринта съпругата му потърсила помощ от бившите му колеги от МВР.    
При издирването криминалистите открили колата му на паркинга до бариерата в края на Дълбокия път под хотел „Рига“. От него обаче нямало никаква следа. Още тогава се появиха подозрения, че младият мъж се е удавил в Дунав. Те бяха подсилени от данните, че си е създал сериозни финансови проблеми.