Отборите на ЦСКА-София и Лудогорец записаха равенство 0:0 в дербито от 33-и кръг на Първа лига, което се игра на стадион “Българска армия”, предаде репортер на БГНЕС. Равенството е добре дошло за шампионите от Лудогорец, които запазват преимуществото си от три точки.

Мачът започна много бурно и още в първата минута футболистите на ЦСКА поискаха дузпа за игра с ръка на Драгош Григоре след удар на Али Соу, но съдията Георги Кабаков не отсъди 11-метров наказателен удар. Телевизионните повторения показаха, че топката наистина се отклонява от ръката на румънеца, но той е много близо до Соу и няма как да реагира.

В шестата минута на мача обаче Кабаков посочи бялата точка, пак за игра с ръка, този път на Марселиньо. Зад топката застана Али Соу , който стреля силно, но високо над напречната греда. В 16-ата минута удар с глава на Евандро мина опасно близо до страничната греда на пазената от Пламен Илиев врата на Лудогорец.

В 23-ата минута вратарят на ЦСКА Черниускас трябваше да се намесва решително и успя да избие топката в корнер след силен удар на Сисиньо.

В 35-ата минута Вандерсон от тима на гостите бе принуден да напусне терена заради травма, а неговото място зае Адриан Попа. Лудогорец имаше още една възможност до края на полувремето, но в 41-ата минута отново Черниускас се справи със задачата си и отрази изстрел на Марселиньо от свободен удар. Така след 45 минути равностойна игра двата отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство. Шест минути след подновяването на играта имаше спорна ситуация в наказателното поле на „червените“, но Кабаков прецени, че Кристиян Малинов е играл чисто срещу Марселиньо. В оставащите минути се водеше битка в средата на терена, двата отбора почти не достигаха противниковите врати и голови положения на практика нямаше. В заключителните минути червени картони /втори жълти/ за спречкване помежду си получиха Светослав Дяков от тима на гостите и Малинов от ЦСКА.

Лудогорец запази първото си място с аванс от три точки пред ЦСКА. В следващия кръг тимът от София гостува на Берое, а шампионите посрещат Левски.