Партия АТАКА подпомогна трима млади русенци, които да продължат образованието и житейския си път у нас, като им връчи стипендии. Пред русенския университет тe бяха дадени от водача на листата на АТАКА за евроизборите д-р Георги Димов и зам.-председателя на партията Десислав Чуколов. И двамата са родом от Русе. 
"Останалите партии правят безумни кампании. Ние решихме да направим нещо разумно и да дадем старт в живота на тези млади хора, да направим така, че да си останат в България и да се развиват тук", заяви Чуколов. 

Водачът на листата на партията за евровота д-р Георги Димов поздрави всички българи с празника на светите братя Кирил и Методий. Той се възмути от изказването на турския посланик у нас Хасан Улусой, че трябвало задължително да се изучава турски език в България. „Точно на тази дата беше свръх наглост изявлението на турския посланик. Българският език е нашият национален език. Българският език е част от нашата нация и стожер на нашата нация”, подчерта Димов. 

"Радвам се, че тези млади българи, на които помогнахме ще останат и ще работят у нас. Те ще дадат своя принос за държавата", добави той. 

"Искаме да поздравим партия АТАКА за избора да ни помогнат по този начин и за развитието на нашето бъдеще. Ще използваме стипендии, за да довършим образованието си и да се реализираме в България", споделиха тримата младежи, които получиха стипендии от АТАКА. 
Мотото на партия АТАКА е: "Да си вземем своето от ЕС".