Осъденият на 30 години затвор за умишленото убийство, изнасилване и блудство с журналистката Виктория Маринова и 450 000 лева обезщетение за близките й Северин Красимиров не е обжалвал присъдата си до изтеклия на 7 май законен срок за това. Наказанието бе определено от Окръжния съд в Русе на 22 април, а служебният защитник на убиеца - адвокат Иван Дойнов потвърди, че клиентът му го е преценил като справедливо и е решил да го приеме, без да го оспорва.
Всъщност Красимиров вече успя да си осигури намаляване на присъдата с 1/3, като направи пълни самопризнания и поиска съкратено съдебно следствие, което съдът по закон не можеше да откаже.
Това обаче все още не приключва напълно случая. Причината е, че обжалване все пак може да постъпи, ако Красимиров е решил да го направи самостоятелно и е изпратил от затвора писмо до Апелативния съд във Велико Търново с клеймо от 7 май. Окончателното отпадане на тази възможност може да бъде официално обявено следващата седмица.
До момента нямам уведомление от Окръжния съд, че присъдата на Северин Красимиров е влязла в сила, коментира окръжният прокурор Георги Георгиев, без да се впуска в подробности и хипотези.