Футболистите на „Дунав“ изиграха разпилян домакински мач в първия баражен двубой срещу „Витоша“ /Бистрица/ и след 0:0 на Градския стадион ще трябва да се представят далеч по-добре на реванша в понеделник. Русенският отбор имаше териториално превъзходство почти през цялото време, но опасните удари към вратата на Християн Василев се брояха на пръсти. Повечето сериозни положения пред рамката на столичани възникнаха след 80-а минута, когато гостите останаха с 10 души заради втори жълт картон на Петко Цанков. Тогава се заредиха центриране след центриране от всяка точка на терена, изпълнени бяха няколко последователни корнера, завъртяха се и куп мелета, при които така и не са намери човек, който да прати топката в мрежата. Да, дунавци се стараха, но им липсваше търпение, въображение и повече скорост при изграждане на атаките. Така се стигна само до един хаотичен и леко отчаян натиск , който не даде резултат. И все пак фактът, че вратарят на гостите бе определен за играч на мача от читателите на сайта Гонг е красноречив. Може би невървежът бе свързан и с голямото напрежение, каквото неминуемо властва в двубои с толкова важен характер.
Варненският съдия Драгомир Драганов ръководи мача добре, ако се изключи една ситуация през първото полувреме, когато центрирана от Божидар Васев топка бе спряна  с ръка от Четин Садула. Драганов обаче така и не се осмели да даде дузпа. 
И тъй, поредният мач на истината ще е в понеделник. Дотук сме с една лоша и една добра новина - „Дунав“ не вкара гол, но и не допусна, което не е чак толкова зле в дуели с подобен залог. А в София каквото сабя покаже. 
„Дунав“: Благой Макенджиев, Георги Динков, Мартин Ковачев, Илия Мунин, Божидар Васев, Диян Димов, Красимир Станоев, Самуел Инкоом, Драгош Фирцулеску, Светослав Ковачев, Исмаил Иса /Станкев, Ахмедов/
„Витоша“: Християн Василев, Юлиян Попев, Венцислав Бонев, Георги Купенов, Петко Цанков, Четин Садула, Кристиян Кочилов, Иван Вълчанов, Лъчезар Котев, Емил Гъргоров, Григор Долапчиев