Световният номер 2 Рафаел Надал започна по успешен начин участието си на Мастърса в Мадрид, след като победи канадския тийнейджър Феликс Оже-Алиасим с 6-3, 6-3 в мач от втория кръг на надпреварата.

Вчера петкратният шампион от турнира разкри, че е измъчван от стомашен вирус и не е на върха на възможностите си, но днес той нямаше особени затруднения срещу 18-годишния Оже-Алиасим. Надал бе стабилен на собствен сервис и допусна само един пробив в двубоя, докато от своя страна взе подаването на съперника си общо четири пъти в двата сета, за да стигне до успеха след час и 37 минути игра. По този начин левичарят от Майорка се класира за осминафиналите на надпреварата, където ще срещне друг Некст Джен представител – американеца Франсис Тиафо, който победи Филип Колшрайбер в три сета по-рано днес.

Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро не успя да направи успешно завръщане на корта, след като загуби от сърбина Ласло Джере с 3-6, 6-2, 5-7. За Джере предстои битка с деветия поставен Марин Чилич от Хърватия. За осминафиналите на турнира се класираха още италианецът Фабио Фонини и Гаел Монфис от Франция.