Заслужено уважение, възхищение, пожелания за успех на рекордната си седма Олимпиада, красив букет и картина с изглед от Русе посрещнаха в Русе олимпийската, световна и европейска шампионка по стрелба Мария Гроздева, която стана патрон на обновената зала по спортна стрелба в ОУ "Никола Обретенов". Тя носи името Стрелбище за шампиони "Мария Гроздева" и първият изстрел в нея символично бе даден от шампионката. Редом с нея мерника си изпробваха и състезатели от клуб "Локомотив - Тончо Тодоров" с треньор Севдалина Стоянова.
Гостенката и съпругът й и треньор Валери Григоров бяха впечатлени от топлото посрещане и обещаха да подарят въздушен пистолет, който да се използва от възпитаниците на Стоянова. 
Откриването на залата е началота на проекта "Успяваме заедно" на ОУ "Никола Обретенов", подкрепен от фондация "Руса-град на свободния дух". В церемонията участваха кметът Пламен Стоилов, началникът на РУО Росица Георгиева, директорът на УСШ Мая Петрова, които заедно с Мария Гроздева получиха и почетни плакети от директора на училището Емил Тюлеков.