Русе ще се включи в националния протест срещу „Стратегията за детето“, който се организира на 11 май, когато се очаква посещение на премиера Бойко Борисов в Русе. Това съобщи вчера Десислава Величкова, майка на три деца на 2, 4 и 7 години.
Ние се обявяваме главно срещу множество положения в различни закони, които позволяват деца да бъдат отнемани от родителите и така да се разрушава връзката между тях, каза Величкова на пресконференция. Според нея това е система, която работи против нацията и вместо тези драстични мерки „държавата трябва да помогне на родителите, които не се справят по една или друга причина, а не да им отнема децата“. 
Протестното шествие в Русе ще тръгне в събота в 17 ч от Вазата в Парка на младежта, ще премине по „Александровска, за да стигне до Съдебната палата. Оттам ще мине пред дирекция „Социално подпомагане“, а след това ще спре пред Паметника на свободата.
Аз самата нямам политическа принадлежност и не съм в нито една неправителствена организация, моята професия е „майка“ и искам най-доброто за нашите деца, емоционално обяви Десислава Величкова.