Точно в 10 часа днес на гранично-контролния пункт на Дунав мост румънските власти ще предадат окован с белезници тартора на родната ало мафия Борислав Димитров-Бобито.
Заедно с него ще бъдат и петимата му съучастници, задържани също на румънска територия  като членове на организирана престъпна група за телефонни измами, съобщиха от Апелативна специализирана прокуратура. Предстои да им бъдат предявени обвинения, както и да им бъде наложено задържане до 72 часа.
Бандата на Бобито беше разбита при координирана съвместна полицейска акция в Горна Оряховица и в Румъния на 18 април.  Тя е подбирала жертвите си основно в София, където за тях като „мулета“ е работило цяло семейство, което също беше задържано.  
„Въртачите“, които звънят на набелязаните номера, обаче са били настанени в хотели в северната ни съседка. Групата е разследвана още от 2017 г, като любимият й номер, с който е залъгвала предимно заможни пенсионери, е „полицейска акция“. 
Бобито и компания са заработили над 2 милиона лева от измами, стана ясно след акцията. 
Сред най-големите удари на бандата са 420 бона, взети от известната столична реститутка и акционер в застрахователна компания Жасмин Куртева, внучка на видния деец на ВМРО Владимир Куртев, един от четиримата инициатори на акцията за спасяване на българските евреи през 1943 г.
Заедно с Бобито днес ще бъдат предадени „въртачите“ Георги Димитров, Димитър Маринов-Миткас и Атанас Атанасов- Малката Рака, както и „логистиците“ братята Николай Стефанов –Питката и Илиян Стефанов–Льонито.