Жълто лондонско такси е новата атракция в Русе. Собственикът му го ползва като личен автомобил, тъй като си го е купил за забавление. Колата е уникална и с историята си, тъй като е с ляв волан и от нея са произведени само три бройки.
Ангел Райков живее от години в Лондон. Наскоро решава, че иска да пренесе част от атмосферата на английската столица в Русе. И си купува жълто лондонско такси, което е оригинално не само с цвета си, но и с различния за Англия ляв волан.
„Това се оказа някаква специална поръчка за Холандия, решили са да ги правят електрически - това беше историята, която ми казаха, като го купувах. Но явно са се отказали, защото струва много пари. Произведени са само три бройки и трите са върнати в Англия. Колата е 2015 г., но от 2007 г. производството на тези таксита се мести в Шанхай в Китай, защото те много харесват традиционни неща, а и производството е много по-евтино, отколкото в Англия. И де факто това такси е произведено в Китай“, разказва Ангел.
Нестандартният автомобил създава много настроение по улиците на Русе.
„Аз много се забавлявам, хората се забавляват, където и да мина, хората са усмихнати, харесват го, надявам се да остане тук за дълго в Русе. Защото моето сърце е все пак в България, не в Англия“, споделя собственикът.
Той е категоричен, че никога няма да го ползва като такси, макар че често хората се бъркат заради цвета и табелката на английски най-отгоре.
„Не го ползвам за такси, само за удоволствие. Разхождам си детето, жената, приятели. То няма да бъде такси, защото не си заслужава. Все пак е нещо много оригинално и не смятам, че трябва да качваме всякакви хора“, казва гордият притежател на автомобила.
Ангел съжалява единствено, че не може да кара по-често любимата си кола, тъй като идва у дома само два пъти в годината.