Бъдещите мениджъри и предприемачи, които все още са ученици в русенската Професионална гимназия по икономика и управление, обраха наградите на 22-ия Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ в Пловдив. Четирите фирми на ПГИУ се състезаваха със 113 учебни предприятия от България, Албания, Армения, Македония, Молдова, Румъния и Сърбия.
Големият победител в общото класиране стана фирма „Соларис 13“ с ръководител Румяна Ценева. Тя предлага електрически крушки с камери за видеонаблюдение, с възможност за комуникация с телефон и с вградена безжична тонколона, която може да смени озвучителната инсталация в дома. А Григор Петров показа и как лампата работи в SOS режим - ако се изгубите в гората, тя може да свети като сигнална лампа с мигащо оранжево. 
Другата учебна фирма „Дунавско село“ извоюва I място за най-добра презентация и специална награда за активно участие. Нейният продукт е екоселище „Дунавско село“, разположено в Североизточна България на мястото на почти изчезнало от картата село в Дунавския регион. То предлага изживяване, непознато за модерния човек, което включва отдих и завръщане към корените.
Учебното предприятие „Еко Хостинг“ пък предлага хостинг услуги, виртуални сървъри, домейни, отопление чрез сървъри и др. В категорията „Уеб сайт“ то зае второ място, а в категорията „Най-добро сътрудничество с фирма-ментор“ - трето. 
Четвъртото учебно предприятие от ПГИУ - „Ла Канго“, беше подкрепено финансово от общинската фондация „Русе - град на свободния дух“. Макар че не спечели награда, то представи също много успешно своя продукт - тренировки по канго, подходящи както за възрастни, така и за деца и младежи.