„Дунав“ отстъпи на гостуващата „Славия“ с 0:1 в мач без значение и естествено носещ характерната за контролите липса на интрига, макар че беше част от редовния сезон. Това беше резултатът от „изненадата“ в Пловдив, при която устремилият се към националната купа „Локомотив“ бе победен от борещия се да не изпадне „Септември“ с 2:1 - типично в рамките на феърплея по български в края на всеки сезон. Така отборът на Людмил Киров ще трябва да играе два баража с „Витоша“ за оставане в Първа лига.
Мачът започна с минута мълчание в памет на починалия символ на „Ботев” /Пд/ и българския футбол Динко Дерменджиев.
Киров изпълни предварително обявеното си намерение да излезе с експериментален състав, с поглед като че ли към бъдеща дефанзивна тактика срещу „бистришките тигри”. Първи мач за полусезона записа Станислав Антонов, който показа, че престоят на резервната скамейка не се е отразил на формата му. Липсата на практика все пак си каза думата в 89-ата минута, когато вратарят закъсня при една неособено трудна ситуация и превърна в голмайстор и герой за „белите” Цветелин Чунчуков. За „Дунав” с добри пробиви се отличи влезлият като резерва през второто полувреме Исмаил Иса, но късметът недостигна за отбелязване на гол. Шансове имаше и Красимир Станоев.
Резултатът може да се приеме като добър за „Славия”, която излезе на първо място в групата с точка повече от пловдивския „Локомотив” и ще играя за определяне на крайното класиране в лигата с „Ботев” /Враца/. Ако това изобщо вълнува някого.