Преди 30 години на това място, в тази сграда на Диспансера по спортна медицина беше първото ми работно място като физиотерапевт. Във времето това помещение претърпя промени. Преди година и половина го намерихме в окаяно състояние и успяхме да го превърнем в модерен възстановителен център, който нарекохме „Медика Експерт“. Това каза на откриването на центъра вчера собственикът на веригата лечебни заведения „Медика“ доц.Кирил Панайотов. 
Кинезитерапевтките в новия център са обучени в тайните и тънкостите на източната медицина в Монголия. Връзката със страната на Чингиз хан, чийто почетен консул в Русе д-р Камен Милков също гостува на тържеството, не спира. В момента в новия център има две монголски терапевтки.
Центърът разполага със зали за масаж, за източна медицина, калолечение, водолечение, сауна и четири сектора за лечение и възстановяване, които предлагат над 60 процедури. По здравна каса работи само физиотерапията сутрин от 8 до 13 часа. От 16 до 20 часа всички сектори ще работят за спортисти и за граждани, които обаче ще бъдат приемани срещу заплащане. 
Сектор физиотерапия е оборудван с апаратура за електролечение, ултразвук, матнитотерапия, лазертерапия, вакуумтерапия, дарсонвал, светолечение, дълбока осцилация, както и апарат за лимфен дренаж.
Сектор кинезитерапия е оборудван с клетка на Роше, с пособия за суспенсотерапия и пулитерапия, уреди за рехабилитация и механотерапия.
Масажният сектор предлага лечебни, релаксиращи, тонизиращи и антицелулитни масажи с ароматни масла, вендузен и меден масаж. СПА секторът е с изграден басейн с хидромасажни дюзи, тангенторна и перлена вана. В него се намират сауната и обособеното помещение за калолечение.
Най-общо казано в този център хората могат да намерят както оздравителни, така и възстановителни процедури, посочи административният мениджър в „Медика“ Зорница Николова.
Сред по-специфичните услуги на центъра са ползването на басейна с хидромасажни дюзи от малки и големи деца с неврологични заболявания. Предварителни заявки за ползване на секторите се приемат на тел. 0886 003 630. За един час на процедури могат да минават 30 човека във всички сектори.