Новият асфалт по изцяло обновения бул. "Придунавски" беше изкъртен и наново положен, след като се оказа, че бил некачествен. Наложи се багер да копаe в прясно асфалтираната пътна настилка в участъка до новата пасарелка до Облеклото. Заради ремонта на ремонта участъкът беше затворен за движение, а това предизвика възмущението на русенци. Въпреки че дейностите по обекта все още не са приключили, хората са недоволни от резултата, а разкопаването на новоасфалтирания участък предизвика море от коментари в социалната мрежа. 
Защо все така се случва, че след като асфалтират някоя улица, после тя бива отново разкопана. Не може ли да има поне една улица в Русе, която да няма кръпки, дупки или потънали шахти, коментира гражданка. 
От обединение „Минстрой-АМ Черно море“, което е ангажирано със строителните дейности по обекта, обясниха, че разкопаването се е наложило заради некачествено изпълнение на последния слой. Вероятно е станала грешка при полагането на сместа, технологията или температурата. Реално обектът не е приет и е в гаранционен срок, като ние ще го предадем без забележки, увериха още от фирмата. 
Междувременно обезпокоени русенци алармираха, че около парапета към кея е зейнала опасна дупка. Необезопасеният отвор е с размери около 100/70 см и е между стария парапет на моста към хотел „Рига“ и новият. 
Харчат се милиони за тези ремонти и резултатът е като на площада с китайските плочки. Уж беше в гаранция, всяка година се ремонтираше и на финала си остана „кочина“, която всички очаквахме. Същото е и с подлеза на кръговото, възмущават се русенци. 
От фирмата обясниха, че предстои старият парапет да бъде демонтиран и да се положи нов, като допълниха, че се очаква до месец окончателно да приключат всички дейности. 
От общината също имат забележки към фирмите изпълнители, но участъците все още не са завършени и се водят строителна площадка. От общинската управа обаче са категорични, че няма да платят за несвършена работа.