Художникът на „Утро“ Огнян Балканджиев подготвя нова изложба. Прочул се с неговите изключително сполучливи шаржове, които вече се превърнаха в търсен от мнозина оригинален подарък, русенецът сега е развихрил въображение и чувство за хумор на евровълна.
Оги е нарисувал 28 шаржа - колкото са все още страните-членки на Европейския съюз, на личности-емблеми в културата, киното, музиката от различни държави от ЕС. Сред тях са френските писатели Мишел Уелбек и Фредерик Бегбеде, музикантите Мик Джагър и Андре Рийо, филмови звезди като Хавиер Бардем, Пенелопе Крус, Венсан Касел и Вим Вендърс. Не е подминат и Жерар Депардийо, който освен с киноталанта си стана известен и със залитането си по Русия, за да не плаща високите данъци в родината си, която пък експресно го направи свой гражданин. Представено е и британското кралско семейство - е, вярно, че само с принц Хари и неговата съпруга Меган Маркъл, но и това е нещо. 
Българската културна тема е намерила място в новата авторска колекция на Балканджиев с графичния дизайнер и аниматор Теодор Ушев и с актьора Димитър Маринов - и двамата станали известни най-вече покрай филмовите Оксари. Ушев бе номиниран за своя късометражен анимационен филм „Сляпата Вайша“, а Маринов развя българско флагче на церемонията, когато филмът с негово участие „Зелената книга“ получи приза. 
Новите си еврошаржове Огнян Балканджиев е обединил в заглавието „Лицата на Европа“. Те ще бъдат показани в изложба-хепънинг, организирана от инфоцентъра „Европа директно“ в Деня на Европа 9 май от 18 ч в Екомузея. Деца от русенската Детска опера ще изпеят химна на ЕС, Ивон, която учи тромпет в Училището по изкуствата, и Петър Стаменков ще пеят, а танцьорите от „Линди хоп“ ще танцуват.