Легендата на Ботев Пловдив и българския футбол Динко Дерменджиев напусна този свят. Рано тази сутрин, в малките часове на 1 май, емблематичния играч и треньор на “жълто-черния” клуб почина след близо двумесечна борба за живота си вследствие на претърпян инсулт. Новината бе потвърдена от Ботев на официалния сайт на клуба.

Чико си отиде месец преди да навърши 78 години, а отсъствието му ще остави болезнена празнота в голямото семейство на ботевистите. ПФК “Ботев” изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на Динко Дерменджиев. Допълнително ще бъдат съобщени подробности за поклонението пред големия български футболист.

Динко Дерменджиев прекарва цялата си професионална футболна кариера в Ботев Пловдив, като изиграва общо 447 мача в А група с екипа на тима в рамките на 19 сезона. В тях той отбелязва 194 гола за “канарчетата”. Чико има и 10 мача и 3 гола в евротурнирите. За националния отбор на България има 58 мача и 19 гола. Участвал е на три Световните първенства с “лъвовете” – Чили ’62, Англия ’66 и Мексико ’70. Избран е за футболист номер 1 на Ботев Пловдив за ХХ век.

След края на футболната си кариера става треньор, като е водил отборите на Ботев, Левски, Локомотив Пловдив, Локомотив София, Хебър Пазарджик и други.