Футболистите на „Дунав“ се събраха вчера за тренировка след почивката от 2 дни, дадена им от старши треньора Людмил Киров. В петък русенският отбор завърши 1:1 като гост на „Септември“ /София/. И двете попадения бяха автоголове. Първо Мартин Ковачев отклони с шпагат топката в мрежата на Благой Макенджиев, а прострелно центриране на Драгош Фирцулеску принуди Александър Дюлгеров да подложи крак току пред очите на вратаря Янко Георгиев.
„Изиграхме добро първо полувреме. След почивката бяхме колебливи. На практика се повтори историята от мача с „Локо“ /Пловдив/, когато пак бяхме отбор с различни лица. Ще се борим докрай“, каза Киров пред „Утро“.
Идния петък „Дунав“ ще бъде домакин на „Славия“ /17.30 часа/. Мачът ще е и последният от плейофната фаза, след което идва руската рулетка на баражите.
Целта пред „Дунав“ е да завърши трети в група „Б“ на втората осмица, за да се срещне в първия бараж срещу несъстоятелния поне според резултатите дотук отбор на „Верея“ /Стара Загора/. 
Простите сметки показват, че тази позиция може да стане факт единствено ако „Септември“ загуби предстоящия си мач с „Локомотив“ в Пловдив в четвъртък, а „Дунав“ спечели срещу „Славия“ в Русе. Така че трилърът може да приключи още на 2 май, но може и да продължи до последния миг на последния мач.
Група „Б“
1. „Локо“ /Пд/     37
2. „Славия“         35
3. „Септември“     30
4. „ДУНАВ“         29