Какво трябва да се направи, ако 7-8 години безуспешно продаваш някакъв имот, но никой не иска да го купи, а той продължава да се руши и обезценява? Вероятно всеки би казал, че трябва цената да се намалява, докато се намери купувач. Този логичен отговор обаче изглежда прекалено елементарен за кредиторите на "Дунавска коприна". И те решават - цената да се увеличи. С 2,5 млн. лева или близо 50 на сто.
Последният търг за непродаваемите имоти на "Коприната" - терен от 43 декара и 39 сгради в него, бе през септември миналата година. И тогава за тях се искаха 5 647 115,78 лева. Кандидати /за кой ли път/ нямаше. Сега е назначена нова продажба на 27 май. Но цената по невероятен начин се е покачила на 8 150 570 лева. 
Основните задължения на "Дунавска коприна" са към държавата в лицето на Националната агенция по приходите. И очевидно някой там е решил да ни даде поредно доказателство, че държавата е лош стопанин. Защото това далеч не е единственият имот, оставен да се руши и обезценява, защото чиновниците не бързат да си съберат версиите, а следват някакви формални процедури, които се точат с десетки години. Новата цена вероятно се базира на нова оценка, изготвена от лицензиран оценител. Ще е много любопитно да видим критериите му за оценка. И да разберем как нещо, което не може да се продаде за 5,6 млн., ще се пласира за 8,1 млн.