За първи път влязохме в тройката на най-добрите по география в национална олимпиада. Това съобщи преподавателката по география в Средното училище с преподаване на немски език Цецка Маркова. Неотдавна тя се завърна с отбора на възпитаници на Дойче шуле от националния кръг на олимпиадата във Видин. Там седмокласникът Цветелин Киров зае трето място, а Николай Нешев, също в 7 клас, се класира шести. Много добро представяне направиха и другите двама възпитаници на Дойче шуле от отбора - Денислав Димитров от 8 клас и Преслава Петрова от 9  клас. 
Цветелин и Преслава са продължили своя географски маратон и след олимпиадата - с участие в 5-ия  географски фестивал в Стара Загора. В отбора на СУПНЕ с капитан Преслава Петрова, който се явява на това атрактивно събитие за трети път, участваха също Емилиян Георгиев от 6 клас и Лора Иванова от 10-и. Русенските ученици участваха в отборното състезание в конкуренция с 42 отбора от страната и в индивидуалната надпревара "Разходка с изненади". В индивидуалното състезание Цветелин Киров завоюва престижното трето място в своята възрастова група. Фестивалът е изключително интересно място, в което тази година участваха 600 ученици и студенти, научаваме много интересни факти и създаваме нови приятелства, обобщи Преслава Петрова. Факт е, че тази година в него участваха двойно повече отбори от миналата година, за учениците това е наистина ценно и полезно преживяване, каза преподавателката по география Наталия Иванова, която води тима на Дойче шуле да Стара Загора и обратно. 
Директорката Искра Иванова поздрави отборите и ги увери, че скоро те ще получат и училищни отличия за доброто си представяне.