Отборът на Ливърпул надигра у дома с лекота изпадналия Хъдърсфийлд с 5:0 в първа среща от 36-ия кръг на английската Висша лига. Двубоят започна с минута мълчание в памет на починалия наскоро легендарен футболист на мърсисайдци Томи Смит. Домакините откриха още в 15-та секунда, което се превърна и в техен рекорд за най-бързо отбелязан гол на „Анфийлд“ в ерата на Премиършип. Негов автор бе Наби Кейта, който получи подаване от Мохамед Салах и преодоля стража на „териерите“ Йонас Льосл.

„Червените“ покачиха на 2:0 в 23-та, когато Андрю Робъртсън намери в наказателното поле Садио Мане, а той реализира с глава. До края на първото полувреме остана време и за Мохамед Салах, който ознаменува добрата си игра с попадение номер 20 през сезона, с което излезе еднолично на върха в голмайсторската листа. Той получи асистенция от другия бек на Ливърпул – Трент Алекзандър-Арнолд.

През втората част домакините разиграваха комфортно и въпреки солидния си аванс, не спираха да атакуват вратата на противника. Това доведе до нови два гола, реализирани от Мане и Салах. Първо сенегалецът отново с глава наказа Льосл, а малко по-късно можеше да оформи своя хеттрик с трето попадение с глава, но бе спрян от гредата. В края Салах отбеляза от близка дистанция след 11-та асистенция през сезона на Робъртсън, с която той изравни Лейтън Бейнс и Анди Хинчклиф за най-много в една кампания.

Египетският нападател пък реализира своя 69-и гол за мърсисайдци в юбилейния си мач номер 100 и има гол аванс в надпреварата при голмайсторите пред съотборника си Мане. Сухата мрежа за Алисон пък бе неговата 20-та през кампанията, с което той изравни клубния рекорд на Пепе Рейна през 2005-06 и 2008-09. С успеха си Ливърпул отново се изкачи на върха с 91 точки – на две пред действащия шампион Манчестър Сити, който гостува на Бърнли в неделя. За възпитаниците на Юрген Клоп предстои първи полуфинален сблъсък срещу Барселона в Шампионската лига в сряда вечер.