Трето дело за умишлено убийство гледа Окръжният съд през Страстната седмица. Вчера в съдебна зала присъдата си чу Юлкю Ахмедов Хюсеинов по прякор Пипито, който в средата на август миналата година преби до смърт баба си в Голямо Враново.
По време на заседанието Пипито призна изцяло вината си. За престъпление като неговото законът предвижда от 10 до 20 години затвор. Окръжният прокурор Георги Георгиев пледира за 15 години лишаване от свобода при строг режим и искането бе прието от съдия Петър Балков, но наказанието бе намалено с 1/3 заради самопризнанията на подсъдимия.
На 17 август вечерта 34-годишният тогава здрав и силен мъж отишъл до селския магазин и обърнал няколко бутилки мастика от по 200 грама. Прибрал се пиян вкъщи, скарал се с 82-годишната си баба Хатидже, с чиято мизерна пенсийка двамата от 10 години оцелявали и така жестоко я пребил, че старицата не можела нито да помръдне, нито дори да изстене за милост и помощ. Като притихнала, внукът я сложил в леглото й и сам легнал да спи. На сутринта се опитал да замаже положението, като повикал майка си, която живее в същото село и я излъгал, че бабата била паднала и се наранила. Жената повикала линейка и пребитата била откарана в болница "Канев", но лекарите били безсилни да я спасят.
Животът на Юлкю се преобърнал, след като преди повече от 10 години със съпругата си загубили дете. Отчаяният баща започнал да пие и жена му го напуснала заради алкохола, а сега чашката го забива още по-дълбоко в тинята.